Een gezamelijke visie en missie

Een gezamenlijke visie en missie, dat is wat ons, missiezusters uit Steyl, verbindt met mensen van verschillende afkomst en leeftijd. Uit de gemeenschappelijke basis zijn verschillende groepen ontstaan waarmee wij spiritueel, in toewijding en in alledaagse relaties verbonden zijn:

De religieuze gemeenschap van de Heilige Geest is een wereldwijde organisatie. De leden leven volgens de spiritualiteit van onze Dienaressen van de Heilige Geest. Samen bidden en het geloof delen vormt de basis van deze religieuze gemeenschap, dat in het dagelijks leven tot uitdrukking komt: de diversiteit gaat van het gebed tot het inzetten van missiewerk.

Meer informatie hier.

Die Lebensgemeinschaft ist eine Gemeinschaft von Frauen und Männern, die an ihren unterschiedlichen Lebens- und Wirkungsorten in engerer Verbundenheit mit unserer Ordensgemeinschaft und Spiritualität leben. Sie sehen sich berufen, als "Steyler LaienmissionarInnen" mit uns zusammen die Liebe des dreifaltigen GOTTES in ihrem Leben und Dienen sichtbar zu machen.

Mehr Infos hier.

Toegewijde jongvolwassenen, tijdelijke missionarissen (MaZ), professionele medewerkers en zusters, vormen samen het in:spirit team. Zij willen samen met de jongeren en jongvolwassenen op pad gaan en samen met hen ontdekken wat het leven voor ieder persoonlijk in petto heeft. Daarvoor heeft dit team verschillende programma’s variërend van festivals en weekendevenementen tot het in:spirit magazine.

Meer informatie hier.

Als tijdelijke missionaris worden jonge mensen door ons, Missiezusters uit Steyl, een jaar lang over de hele wereld gestuurd. De vrijwilligers van het programma “Beyond borders” zijn een aantal maanden actief aan de grenzen van Europa bij de vluchtelingen. Zij wonen vaak samen op lokaal niveau en bidden samen: zij zijn altijd verenigd door hun inzet om ervoor te zorgen dat mensen een menswaardig leven kunnen leiden.

Meer informatie hier.